Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Чому запивати їжу небезпечно для життя?
Вчені визначили, що запивати їжу водою та іншими напитками, особливо холодними, шкідливо для травлення та всього організму в цілому.
Слина містить всі необхідні ферменти для початкової обробки їжі, тому частично перетравлює крахмаль та білки. Цим вона допомагає шлунку, готуючи отриману їжу до засвоєння. А напої, особливо холодні – вони просто нейтралізують дію цих самих ферментів, змішуючись зі слюною.
Шлунок дуже погано перетравлює великі шматки їжі – саме це спричиняє появу гнильного бродіння. Людський організм засвоює за такого розкладу тільки ту частину їжі, яку зміг переварити.
Крім того, потрібно зауважити, що деяку рідку їжу, наприклад, сік, молоко, кефір так само потрібно трохи пожувати, щоб молекули слини з’єдналися з молекулами рідини – у цьому випадку від напою буде більше користі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!