Історія про шкоду томатної шкірки почалася ще у 2011 році. Тоді люди почали активно боротися з хімічними загрязненнями овочів та фруктів та снимати з них шкірку. А потім і зовсім стали залякувати тим, що якщо не зняти шкірку з томатів, то таке буде… Але що буде насправді, інформує sutura.org.ua

Того ж року ЗМІ почали залякувати людей тим, що шкірка від томатів не перетравлюється і може призвести до хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, і раку. Але виникає запитання: і ми, і всі наші рідні до 2011 року спокійно їли і помідори, і їхню шкірку, і всі живі та здорові. Де ж правда?

Правда тільки в тому, що шкірка від томатів і справді не перетравлюється у нашому організмі. Оскільки це сукупність грубих рослинних волокон (простіше кажучи, рослинна клітковина), шлунок з нею не справляється.

Але це не означає, що вона залишається гнити в організмі, ні. Шкірочка пролітає, так би мовити, транзитом через товстий (а не тонкий) кишківник, нікуди не прилипає і вилітає без проблем звідти, звідки треба. Ну, ви розумієте.

А ще завдяки шкірочці у нас довше зберігається відчуття ситості та покращується робота кишківника (несподівано, правда?). Шкірочка викликає скорочення кишківника, завдяки чому їжа в шлунку не застоюється. Це ще й означає, що закріпів вам теж не бачити.

Тож не слухайте різні страшилки. Нічого вам не буде від того, що ви з’їсте не очищені помідорки.