Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Чи потрібно знімати шкірку з томатів, якщо організм її не перетравлює
Історія про шкоду томатної шкірки почалася ще у 2011 році. Тоді люди почали активно боротися з хімічними загрязненнями овочів та фруктів та снимати з них шкірку. А потім і зовсім стали залякувати тим, що якщо не зняти шкірку з томатів, то таке буде… Але що буде насправді, інформує sutura.org.ua
Того ж року ЗМІ почали залякувати людей тим, що шкірка від томатів не перетравлюється і може призвести до хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, і раку. Але виникає запитання: і ми, і всі наші рідні до 2011 року спокійно їли і помідори, і їхню шкірку, і всі живі та здорові. Де ж правда?
Правда тільки в тому, що шкірка від томатів і справді не перетравлюється у нашому організмі. Оскільки це сукупність грубих рослинних волокон (простіше кажучи, рослинна клітковина), шлунок з нею не справляється.
Але це не означає, що вона залишається гнити в організмі, ні. Шкірочка пролітає, так би мовити, транзитом через товстий (а не тонкий) кишківник, нікуди не прилипає і вилітає без проблем звідти, звідки треба. Ну, ви розумієте.
А ще завдяки шкірочці у нас довше зберігається відчуття ситості та покращується робота кишківника (несподівано, правда?). Шкірочка викликає скорочення кишківника, завдяки чому їжа в шлунку не застоюється. Це ще й означає, що закріпів вам теж не бачити.
Тож не слухайте різні страшилки. Нічого вам не буде від того, що ви з’їсте не очищені помідорки.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!