Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чим корисна черешня і коли її не варто вживати
Цю смачну ягоду обожнюють як діти, так і дорослі люди. Вона багата на вітаміни та мінералі. Скоро черешні буде багато на ринках і в супермаркетах. Однак не всі знають, що деяким людям її просто не можна вживати. Тому про корисні та вредні властивості черешні ми вам зараз і розповімо, інформує sutura.org.ua
Корисні властивості ягоди
Зберігає молодість обличчя та шкіри
Представниці прекрасної статі, які регулярно їтимуть черешню, зможуть помітити покращення стану шкіри. Вона стане гладкою, можуть трохи зменшитися зморшки, адже ягода допомагає організму позбутися від шлаків. Можна і навіть потрібно їсти черешню людям, які мають багато прищів або вугрів. Ефект не змусити на себе чекати. Рекомендується вживати ягоди за наявності псориазу.
Черешня також допомагає покращити загар
Люди, які їдять регулярно черешню, практично не можуть отримати сонячні опіки. Однак не варто й легковажно ставитися до загару.
Покращує стан суглобів
У складі цієї ягоди достатня кількість цинку і міді. Саме вони й допомагають виробляти колаген, який, в свою чергу, забезпечує молодість та еластичність тканин. Вироблення колагену з кожним наступним роком в організмі зменшується. В результаті тканини стають більш крихкими та вразливими.
Покращує процес травлення
Добре впливає черешня і на всі процеси травлення. Вона також може знімати біль у шлунку. Також ефективніше починають працювати почки. В результаті людина може навіть втрачати лишню вагу. За умови регулярного вживання цієї ягоди покращується загальний стан організму.
Поліпшується робота кровоносної системи
Черешня володіє таким елементом, який допомагає уникнути утворення тромбів. Також ягоду можна їсти тим людям, які страждають через високий тиск.
Кому лікарі не рекомендують їсти черешню
Черешню, як і практично будь-який продукт, не можна вживати тим людям, які мають такі проблеми зі здоров’ям:
- спайкова хвороба кишківника;
- гастрит;
- виразка;
- метеоризм;
- підвищена кислотність;
- з обережністю до ягоді варто ставитися тим людям, які мають цукровий діабет;
- алергія на ягоду.
Як правильно їсти черешню
Лікарі не рекомендують зловживати черешнею. Особливо тоді, коли вона лише з’явилася на прилавках крамниці. Також варто пам’ятати про те, що велика кількість цієї ягоди здатна викликати діарею. Дієтологи радять їсти черешню лише через 30 хвилин після основного прийому їжі.
Черешню можна вживати не тільки у сирому вигляді. З неї можна приготувати смачний компот, джем, варення та інше. Щоб насолодитися ягодою та зимою, її можна заморозити. Однак це варто робити делікатно, щоб черешня не втратила всі свої корисні властивості.
На що варто звернути увагу під час придбання черешні
Фахівці рекомендують дуже ретельно оббирати цю ягоду. Перш за все, потрібно звернути увагу на плоди. Вони не повинні бути м’якими, колір також має бути насиченим. Ще потрібно гарненько оглянути плодоніжки. Якісна ягода матиме гарну та зелену плодоніжку. Якщо вона суха або млява, то можна засумніватися у якості черешні. Це може означати, що її вже давно зберігають.
Куплену черешню варто зберігати у холодильнику. Тоді вона довше залишатиметься свіжою.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!