Завтрак є найважливішим прийомом їжі. Однак, щоб зарядитися енергією і насититися до обіду, необхідно вживати правильні продукти. Експерти радять відмовитися від їжі з високим вмістом цукру і жиру, а віддавати перевагу білку і клітковині. У цій статті поговоримо більш детально про те, що краще їсти на завтрак, інформує sutura.org.ua

1. Вівсяна каша

У ній міститься бета-глюкан – біологічно активна сполука, яка допомагає людині довше залишатися ситим і знижувати рівень холестерину. Каша багата антиоксидантами, омега-3 жирними кислотами, фолієвою кислотою та калієм.

2. Яйця

Це найбільш популярний варіант завтраку. Яйця дуже поживні та містять високоякісний білок. Деякі люди відносять яйця до нездорової їжі через високий вміст холестерину. Однак дослідження показало, що подібний продукт не впливає на рівень поганого холестерину. Наоборот, під час експерименту вдалося виявити, що у людей з високим ризиком розвитку цукрового діабету II типу та серцево-судинних захворювань вживання яєць призвело до нормалізації рівня холестерину в крові.

3. Горіхи та горіхове масло

Якщо людина не їсть продукти тваринного походження, то найкращий спосіб отримати достатньо білка – вживати орехи. У них також містяться антиоксиданти, магній, калій та корисні для серця жири.

4. Кава

Цей напій воліє пити вранці велику кількість людей, оскільки завдяки кофеїну людина швидко прокидається і стає бодрою. Антиоксиданти, які в ньому містяться, борються із запаленням. Крім того, вчені прийшли до висновку, що кофе може знижувати ризик розвитку діабету II типу та покращувати метаболізм глюкози.

5. Ягоди

Чорниця, полуниця, малина та жінка – відмінний спосіб почати ранок. Вони низькокалорійні, містять велику кількість клітковини та антиоксидантів.

6. Насіння льону

Це насіння багате омега-3 жирними кислотами, білком та клітковиною. Вони сприяють зниженню рівня холестерину в крові та чутливості до інсуліну, зниження рівня цукру в крові і навіть захисту від раку молочної залози.

7. Грецький йогурт

Цей продукт є ще одним джерелом білку, який можна вживати вранці. Він також містить кальцій та пробіотики, які допомагають підтримувати здоров’я кишечника та нормальне функціонування імунної системи.

8. Чай

Зелений чай вважається найкориснішим, хоча в чорному та білому чаї також містяться антиоксиданти. Зелений чай допомагає боротися із зайвою вагою.

9. Сир

Завдяки високому вмісту білку, цей продукт, як і яйця, допомагає людині залишатися ситою протягом тривалої години. Він багатий на витамин В, витамин А і кальцій. Його можна їсти, додаючи фрукти чи орехи.

10. Банані

Цей фрукт допоможе зробити ваш перший прийом їжі максимально поживним. У ньому міститься резистентний крахмаль, стійкий до впливу травних соків. З цієї причини він переміщається по організму без змін, що допомагає підтримувати здоров’я травного тракту. Банані також є відмінним джерелом калію, який сприяє нормалізації кров’яного тиску.