Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Дієтологи назвали корисні продукти, які покращують стан крові
Серцево-судинні захворювання вважаються провідною причиною смерті у багатьох країнах світу, але їх розвитку можна уникнути. Дієтологи вирішили назвати корисні продукти, що покращують стан крові.
Зокрема, медики рекомендують включити до свого раціону яловичу та курячу печінку, які містять велику кількість заліза: дефіцит цього мінералу часто призводить до анемії та інших захворювань крові.
Тут же є і гепарин, що профілактично впливає на тромбози та інфаркт міокарда. Аналогічним ефектом володіє морська риба жирних сортів, оскільки багата на речовину таурин, завдяки якому нормалізується кров’яний тиск.
Не можна забувати і про різні фрукти та овочі, на зразок капусти, авокадо, буряку, броколі та цитрусових, що стимулюють зростання нових еритроцитів.
При цьому витамин C в апельсинах, гранатах, лимонах та яблуках підвищує засвоюваність залізу, одночасно з цим регулюючи рівень глюкози. Нарешті, певною користю для серцево-судинної системи мають орехи, які найкраще вживати з медом. Таким чином людина може нормалізувати формні елементи крові.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!