Ромашковий чай характеризується вченими як напій довголіття за свою здатність запобігати багато проблем зі здоров’ям, інформує sutura.org.ua
Фахівці констатують: чим менше у людини хронічних захворювань, тим вищі її шанси стати довгожителем. Дану особливість здоров’я вони в тому числі пов’язують із вживанням “золотистого напою” – ромашкового чаю.
Напій являє собою чай, приготований з квіток ромашки. Згідно з новим оглядом досліджень, який був виконаний чайною консультативною групою, пиття ромашкового чаю знижує ризик серцевих захворювань.
“Цей золотистий напій може значно знизити рівень холестерину та допомогти покращити рівень глюкози, інсуліну та ліпідів у крові”.
Дана властивість чаю з ромашки вчені вважають дуже важливою, оскільки високі рівні холестерину та цукру в крові є попередниками серцевих захворювань.
В огляді вчені аналізували позитивний вплив на організм трьох трав’яних чаїв — ромашкового, з шиповником і з м’ятою. Експерти прийшли до висновку, що ромашка ефективно допомагає вирішити проблему поганого сну, підвищеного занепокоєння та тривожності, які сприяють розвитку сердечних захворювань, погіршують роботу мозку. Крім того, завдяки даній дії чаю з ромашки, зменшується проблема компульсивного переїдання, з якою асоціюються лишній вага та підвищений холестерин.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!