SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Лікар пояснив, чому не можна змішувати огірки з помідорами в одному салаті.

Популярні овочі, які багато вживають лише разом, нейтралізують користь один одного.

Хто не любить салат із помідорів та овочів, коли організм активно запасається витаминами. Здавалося б, ці два овочі настільки зрослися у нашому розумінні, що їх навіть не уявляють один без одного.

У помідорах міститься велика кількість витаминів С і В, флавоноїд нарингенін, необхідний для регенерації тканин і має здатність зменшувати запалення, а також лікопін, корисний для серця і знижує ризик розвитку онкології. У плодах також багато калію, бета-кератину та хлорогенової кислоти, яка стабілізує кров’яний тиск.

Огірки багаті клітковиною, витаминами групи В, калієм, йодом та корисними мікроелементами, що запобігають накопиченню холестерину та покращують роботу сердечної м’язи. Ці овочі гарні для нормалізації обміну речовин, боротьби з набряком і проблеми зі щитовидною залозою.

Але все це добре працює, коли овочі їдять окремо. Помідори можна віднести до кислих продуктів, а огірки до лужніх. Змішуючись в одному салаті, вони мало того, що нейтралізують один одного, так ще й утворюють солі, які можуть негативно відбитися на роботі печінки та почок.

“По-перше, в огірках міститься аскорбіназа, що розщеплює вітамін С (він є у помідорах). По-друге, у огірків і помідорів різні процеси засвоєння, шлунок може перетравлювати щось одне, а інший продукт, відповідно, почне бродити. Через це бродіння салат з огірків та помідорів може здатися важким, у кишечнику з’являтимуться гази”, — розповів Ігор Морміль.

Джерело dailynews.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!