Гастроентерологи висловилися щодо користі винограду, назвавши його найшкідливішою ягодою зі всіх їстівних, інформує sutura.org.ua

Експерти пояснили, що в ньому міститься багато глюкози, а тому він є дуже небажаним продуктом для людей з діабетом, ожирінням чи цирозом печінки. За словами медиків, всього в 100 грамах винограду міститься 16 грамів цукру, що здатне підвищувати відчуття голоду та сприяти неконтрольованому набору ваги.

Крім того, фахівці підкреслили, що ягода може чинити негативний вплив на шлунок, тому що вона стимулює рясні вироблення шлункового соку. У цьому сенсі виноград не варто вживати людям, у яких є проблеми з травною системою, включаючи хвороби желудка, виразки або інші захворювання.