Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Названі продукти, що провокують появу злоякісних опухолей
На сьогоднішній день онкологічні захворювання посідають інше місце серед основних причин передчасної смерті. Однак, незважаючи на зловісну репутацію, рак можна запобігти. У значній мірі на це впливає спосіб життя, у тому числі і звички харчування.
На жаль, деякі продукти, що користуються сьогодні особливою популярністю, мають у своєму складі шкідливі речовини, пов’язані з підвищеним ризиком розвитку злоякісних опухолей. В першу чергу, до них належить оброблені м’ясні вироби.
Згідно з ВООЗ, цей тип м’яса включає в себе продукти, які піддавалися різним процесам обробки для покращення смаку або продовження терміну придатності, наприклад, соління, консервування та копчення. В результаті таких процесів у м’ясі з’являються канцерогенні сполуки, які підвищують ризик розвитку раку кишечника, підшлункової залози та простати.
Ще одним врагом здоров’ю вважається рафінований цукор. За словами фахівців, він здатний підвищувати рівень глюкози в крові, знижуючи при цьому чутливість до інсуліну та стимулюючи зростання ракових клітин. Зокрема, тип рафінованого цукру, відомий як кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози (HFCS), пов’язаний із ожирінням, серцево-судинними захворюваннями та раком товстої кишки.
Крім цього, необхідно виключити з раціону так звані дієтичні продукти. Лікарі закликають не піддаватися на рекламні виверти та поважно читати склад такої «здорової» їжі на етикетці. Незважаючи на заяви про нульову калорійність і відсутність цукру, дієтичні напої, наприклад, нічим не відрізняються від звичайних газованих або фруктових соків, що містять велику кількість рафінованого цукру. Крім того, через присутність у них аспартаму, штучного підсолоджувача, виникає ризик появи не тільки раку, а й синдрому дефіциту уваги та гіперактивності.
Крім того, слід виключити з раціону попкорн, оскільки він викликає опухоли печінки, легенів та підшлункової залози; вирощень на фермі лосось, оскільки він містить велику кількість пестицидів та антибіотиків; гідрогенізована олія через трансжирів, які серйозно збільшують ризик серцево-судинних захворювань та рак грудей, а також консервовані овочі та гриби.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!