Один з найбільш корисних овочів виявився несподівано небезпечним.
Є безліч переваг для здоров’я, пов’язаних зі шпинатом, включаючи поліпшення рівня артеріального тиску та когнітивних функцій. Проте, нове дослідження показує, що ця рослина може збільшити кількість певних кишкових бактерий, що викликають неприємні наслідки.
Мікробіологи з Віденського та Констанцського університетів виявили, що цукор, який містить сірку, що зветься сульфохіновозою, сприяє зростанню важливих бактерій у кишечнику. Однак дослідження показало, що шпинат викликає зростання в кишечнику бактерій, які виробляють сірководень.
У малих концентраціях цей газ може надавати протизапальну дію на організм, але у великих кількостях його вироблення пов’язана з розвитком раку. “Ми змогли показати, що, на відміну, наприклад, від глюкози, яка живить велику кількість мікроорганізмів у кишечнику, сульфохіновоза стимулює зростання певних ключових організмів у мікробіомі кишечника”, – розповів провідний автор дослідження Девід Шлехек.
Це означає, що сірководень, по суті, виробляється в кишечнику не лише клітинами в організмі, а й групою спеціалізованих мікробів після вживання листової зелені. За словами вчених, це дивовижне відкриття, оскільки попередні дослідження показали, що джерелами газу були сульфат та таурин (дві речовини, які в основному виявляються в білках та жирах, включаючи м’ясо), а не овочі.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!