Щоденний максимум сезонних полуниці та черешні — 500 грамів. Причому їсти ягоди бажано до обіду, інформує sutura.org.ua

Хоча клубниця та черешня дуже корисні завдяки витаминам та клітковині, вони містять багато калорій. Краще не вживати їх більше 500 г на день, але найважливіше – їсти їх у першій половині дня. Найкраще як перекуси або перед основними прийомами їжі, але не ввечері, — сказали дієтологи.

Лікарі пояснили, що через велику кількість вуглеводів і підвищення рівня цукру в крові, ці ягоди переважно вживати вдень, коли людина активна і з більшою ймовірністю «утилізує» лишню глюкозу.

На 1 кг черешні в середньому припадає понад 500 калорій, залежить від сорту, тобто в чашці черешні може бути до 20 г цукру. У кілограми полуниці калорій менше — близько 300 ккал, але її часто їдять із сахаром, збитими вершками, тому калорійність збільшується у рази, — пояснили фахівці.

Також медики додали, що при синдромі подразненого кишечника вишня, черешня можуть спровокувати здуття, метеоризм.

Якщо у вас виникають ці симптоми, краще вибирати чорницю, голубину, полуницю, малину, бо вони не ферментуються мікробіотою і не викликають дискомфорту у шлунково-кишковому тракті.