Однією з основних причин, через які виникають хвороби серця, є атеросклероз: закупорка кров’яних судин. Такі фактори, як стресс, відсутність фізичних вправ та неправильне харчування, сприяють збільшенню ризику серцево-судинних захворювань.

Найпростіший спосіб надати допомогу роботі серця – це вибирати здорову їжу, яка дозволяє не тільки зберегти оптимальну вагу, але також і сприяє зниженню кров’яного тиску та холестерину в крові.

Корисні продукти для серця та судин

Лосось

Часто ця риба подається як здорове харчування для серця, а причина – високий вміст корисних жирних кислот. Вони допомагають знизити рівень «поганого» холестерину та тригліцеридів, запобігти запаленню кров’яних судин та ризик утворення тромбів. Також у цьому плані добре підходять такі сорти риб, як тунець, ставрида та сардині.

Оливкова олія

Греки та італійці з незапам’ятних годин знали про користь оливкової олії. Вона багата поліфенолами та антиоксидантами, які допомагають захистити кровоносні судини та знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Бобові

Ці корисні продукти для серця та сосудів повні необхідних поживних речовин, таких як витамини групи В, магній та клітковина, які допомагають регулювати рівень холестерину та глюкози в крові.

Мігдаль

Мигдаль містить магній та здорові жири. Перші запобігають затвердінню артерій, а інші регулюють рівень холестерину. Усі ці фактори зменшують ризик серцевих захворювань.

Ягоди

Чорниця, малина, ожина і полуниця багаті на питні речовини, які так необхідні для здоров’я серця. Наприклад, витамин С – антиоксидант, який допомагає запобігти хворобі серця, магній та калій – регулюють кров’яний тиск, волокна – запобігають запалення, фолієва кислота знижує ризик виникнення інфаркту.

Йогурт

Як відомо, молочні продукти насичені кальцієм та калієм, мінералами, які допомагають регулювати кров’яний тиск. Йогурт збагачений витамином D, за допомогою якого ці мінералі добре засвоюються. Відмінним варіантом є додавання до йогурту горіхів чи ягід.

Часник

Це не тільки чудовий інгредієнт для багатьох страв, але й корисний продукт для серця та судин. Часник – відмінний природний засіб для зниження кров’яного тиску та зменшення ризику утворення тромбів.

Яблука

Яблука містять кверцетин, який знижує рівень холестерину, покращує циркуляцію крові.

Броколі

Поєднання в брокколі таких корисних елементів, як фолієвої кислоти, цинку, залізу, кальцію, витамину К та антиоксидантів, допомагає знизити ризики серцевих захворювань.

Імбір

Це не лише популярний і смачний інгредієнт для випічки. Було доведено, що імбір покращує кровообіг, розширюючи кровоносні судини, а також запобігає утворенню бляшок.