Вчені довели, що рівень цукру та холестерину в крові можна знизити стравами корейської кухні
Співробітники Сеульського університету під час дослідження виявили, що страви корейської кухні знижують рівень холестерину та цукру у крові. При виборі цих продуктів зменшується ризик діабету та інфаркту.
Вчені провели експеримент, залучивши 54 особи з ожирінням. Випробовуваних розділили на дві групи та кормили протягом місяця стравами американської та корейської кухні відповідно. В результаті у представників першої категорії підвищився рівень цукру і холестерину в крові, а також артеріальний тиск і маса тіла. У випробовуваних з іншої групи зменшилося кількість глюкози в організмі, вони схудли та покращили стан здоров’я. Вчені зафіксували у середньому зміну холестерину у крові учасників експерименту на 10 %.
Відзначимо, що до списку найкращих страв корейської кухні входити кімчі — квашена в червоному перці капуста, яка збагачує організм витамином C і захищає від інфекцій завдяки своєму складу. Цей кулінарний виріб готується з використанням різних інгредієнтів, але наведений приклад одного з найпоширеніших способів. Популярною корейською стравою називають пібімпап — рис з овочами та яйцями, що забезпечує людину витаминами, білками та питательними речовинами.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!